Algajast edukaks investoriks

Investor Toomase Akadeemia

Koolitusel „Algajast edukaks investoriks“ saab teadmised, kuidas raha kõige kiiremini kasvatada ning mida erinevaid investeeringuid tehes silmas pidada.

Investeerimise puhul on alustamine kõige olulisem – kuidas oleks seda kõige kasulikum teha?

Koolitus on mõeldud kõigile, kes soovivad oma elus teha läbimõeldud ning häid investeerimisotsuseid. Fookuses on, kuidas investeerimisega alustada ja antakse ülevaade erinevatest investeerimisvõimalustest ning varaklassidest koos praktiliste nõuannetega, mida investeeringuid tehes silmas pidada. 

Koolitusele on oodatud investeerimisega alustajad, kuid siit saavad teadmisi ja häid nippe ka juba natuke kogenumad investorid.

Koolituse eesmärk on tõsta osalejate finantspädevust, anda teadmisi erinevate varaklasside kohta ning nendesse investeerimise spetsiifikast.

Koolituse läbinu omab head ülevaadet

  • kuidas investeerimisega alustada,
  • milliseid riske silmas pidada ja kuidas neid hinnata,
  • kuidas erinevatesse varaklassidesse (sh aktsiad, võlakirjad, tuletisinstrumendid, fondid, ühisrahastus) investeerimist alustada,
  • vähemalt algtasemel varaklassidesse kuuluvaid instrumente hinnata ja nende vahel valida.

Koolitus on maksimaalse kasu saamiseks töötoa vormis, pakkudes võimalikult aegasäästvalt kõige vajalikumat informatsiooni, et investeerides edukas olla.

Koolituse toimub reaalajas veebi vahendusel. Registreerunutele saadetakse enne koolitust veebilink ja ligipääsuinfo. Koolitus on järelvaadatav kõigile registreerunutele kahe nädala jooksul pärast koolituse toimumist. 

Ajakava

09:30 - 09:45
Osalejate registreerimine
Koolituse toimub reaalajas veebi vahendusel. Registreerunutele saadetakse enne koolitust veebilink ja ligipääsuinfo.
09:45 - 11:30
I Kuidas investeerimisega alustada? Erinevad investeerimisvõimalused (varaklassid)
Esimeses teemaplokis räägitakse sellest, mida investeerimine endast reaalselt kujutab ehk kuidas saada investeerimisega rikkaks; millised on mõistlikud investeerimiseesmärgid; kas ja millised eeltingimused peaksid esimeste sammude tegemiseks olema täidetud ja kuidas teha esimesed sammud. Tutvustatakse erinevaid varaklasse, kuhu investeerida; antakse ülevaade varaklasside ajaloolistest tootlustest ning investeerimisportfelli lülitamise aspektidest. Käsitletakse peamiselt aktsiaturgu, võlakirjaturgu, kinnisvara, tooraineid (sealhulgas näiteks kuld ja nafta). Räägitakse, kuidas on seotud investeerimiseesmärgid ja varaklasside valik.
11:30 - 11:45
Paus
11:45 - 13:15
II Aktsiatesse investeerimine
Räägitakse sellest, mida kujutab endast aktsiatesse investeerimine; millist infot usaldada ning millist mitte; kuidas analüüsida aktsiaid ja ettevõtteid; kuidas aktsiaid võrrelda; kuidas arvestada riskidega ja kuidas võiks alustav või pikaajaline investor läheneda praktiliselt aktsiatesse investeerimisele.
13:15 - 14:00
Lõunapaus
14:00 - 15:45
III Investeerimisvead ja alustamine praktilisest vaatenurgast

Millised on peamised vead investeerimisel: liigne tormakus, karjakäitumine ning muud aspektid, mille vastu alustavad investorid sageli eksivad ning seetõttu raha kaotavad. Millised on vajalikud sammud investeerimisega alustamisel, kas ja kust saada vajadusel abi ehk kõik mis on vajalik, et igaüks saaks alustada läbimõeldult investeerimisega kohe!

15:45 - 16:00
Paus
16:00 - 17:00
IV Investor Kristi Saare kogemuslugu

Kogemuslugu sellest, kuidas õpetajapalgast investeerimisega alustades on võimalik jõuda finantsvabaduseni.

Lisainfo

Registreerudes e-poe, e-kirja või telefoni teel, saadame Teile arve ja täpsema info osalemise kohta.
Üks nädal enne igat koolituspäeva saadame Teile e-kirjaga meenutuse osalemise infoga.

Koolitusel osalemine on nimeline, kuid saate osalejat tasuta muuta kuni koolitusprogrammi alguseni. 

Tühistamistingimused

Kui te ei saa mingil põhjusel koolitusel osaleda, palun andke sellest teada e-posti aadressil [email protected]. Kui teatate mitteosalemisest vähemalt 7 kalendripäeva ette, lepime Teiega kokku uue aja või tagastame 100% koolituse maksumusest. Tagastame koolituse osalustasu täismahus juhul, kui pole tehtud koolituse korraldamisega seotud kulutusi (ostetud õppematerjale jms). Koolitusele mitteilmumisel, sellest mitteteatamisel või koolituse poolelijätmisel õppetasu ei tagastata.