Autor: Marianne Lõhmus • 8. september 2023

Selgusid Äripäeva koolituste aasta koolitajad

Traditsiooniliselt kohtuvad igal sügisel Äripäeva majas IT koolituste ja Äripäeva Akadeemia koolitajad, et ühiselt vaadata tagasi möödunud hooajale ning tunnustada parimaid. Lisaks käib tänuüritusega kaasas workshop, kus sel aastal arutleti koolitusturu uute suundade üle.

Tunnustuse pälvinud Kreet Solnask, Anneli Ohvril, Margus Tinits, Helen Klettenberg ja Äripäeva koolituste juht Marianne Lõhmus.

Äripäeva koolituste juhi Marianne Lõhmuse sõnul on koolitajad nende kõige suurem väärtus. "Koolitusturu konkurents on tihe ning piiride avardumine nii rahvusvahelises kui ta tehnoloogilises mõttes annab osalejale väga palju erinevaid valikuid. Saame oma turuliidri positsiooni hoida, jätkates koostööd parimate koolitajatega, kelle kogemustepagasit ning koolitajapädevust ei saa asendada ühegi teise õppemeetodiga."

Äripäeva koolitused vaatavad samamoodi tulevikku, intregeerides oma õppekavadesse erinevaid lahendusi põimõppest ja mentorlusest kuni AI treenimiseni välja. Lisaks on üks selgeid kasvukohti e-koolituste valdkond, kus on juba täna tugevalt kanda kinnitatud. "E-koolitused annavad ettevõtjale kindlustunde. Ei pea organiseerima rohkelt koolituspäevi või kontrollima, kas inimesed on juhendid läbi lugenud – e-koolitused annavad võimaluse koolitada kogu ettevõte korraga, kusjuures süsteem kontrollib, et nad päriselt ka teemast aru said. Väga populaarne on see tööohutuse, küberturvalisuse ja GDPR-i teemadel, aga järgmine edulugu on ilmselt meie vastvalminud AI ohtude teema."

Sarnased teemad kerkisid üles ka tänuürituse workshop'i käigus, kus koolitajad tõid välja AI kasutamise oskuse nii müügis kui turunduses, aga ka koolituste ettevalmistuses, arendamises ja korraldamises. Julgemad kujutavad ette koolitusel osalemist AR-prillidega, samal ajal metsas kõndides.

Mõistetavalt käis teise teemana läbi ESG, kus on koolitusvajadus suur, kuid ettevõtted ei ole veel mõistnud nende sammude olulisust ja teema tundub liiga keeruline, et kusagilt pihta hakata.

Äripäeva koolitused andsid sel aastal välja 5 tunnustust, uue tiitlina on lisandunud e-koolituste koolitaja. Aasta koolitajad 2023 on:

🎉 Äripäeva Akadeemia aasta uus koolitaja: Helen Klettenberg

Osalejad on Heleni kohta öelnud: avatud, ääretult kogenud ja oskab kogemusi jagada​; koolitaja on väga teadlik ja kogemustega koolitaja​; väga asjatundlik ja meeldiv kuulata​; koolitaja oli väga hea ja kaasahaarav.

Leia Helen Klettenbergi järgmised koolitused >

🎉 Äripäeva Akadeemia aasta koolitaja: Margus Tinits

Osalejad on Marguse kohta öelnud: oma ala spetsialist​; väga hea ja kaasahaarav​; väga hästi ja sisukalt ette valmistatud; teab, millest räägib.

Leia Margus Tinitsi järgmised koolitused >

🎉 IT Koolituste aasta uus koolitaja: Kreet Solnask

Osalejad on öelnud, et Kreet on tõeline praktik ja ekspert, kelle koolitusel osalemist julgen soovitada kõigile, kellele teema vajalik on​ ning paindlik koolitaja, kes kohandas end meie grupi eripäradega, hoides samal ajal fookust koolituse teemadel​.

Leia Kreet Solnaski järgmised koolitused >

🎉 IT Koolituste aasta koolitaja: Anneli Ohvril

Osalejad on Anneli kohta öelnud järgmist: super koolitaja! Olen käinud paljudel koolitustel, aga nii head koolitajat ei olegi veel kohanud​; suurepärane inimene ja oma teemas täielik ekspert/professionaal.

Leia Anneli Ohvrili järgmised koolitused >

🎉 E-koolituste aasta koolitaja: Thea Sogenbits

Thea kohta on kõlanud järgmised laused: täielik ekspert oma valdkonnas​; suurepärane koostöö e-koolituste loomisel​; alati valmis kaasa mõtlema ja alustama uute projektidega​.

Leia Thea Sogenbitsi loodud e-koolitusi >

Täname kõiki koolitajaid, Äripäeva koolituste meeskonda ning muidugi kõiki koolitustel osalejaid!