Autor: Kadri Kiigema • 10. november 2022

Akadeemia inimesed - Kadri Kiigema

Kadri on Äripäeva koolitusüksuste juht, kes juhib ja arendab nii Äripäeva Akadeemia kui ka IT Koolituse tööd.

Foto autor: Jaana Trauss

Kes ma olen ja mida ma Äripäevas teen?

Minu ülesandeks Äripäevas on juhtida ja arendada koolituste äri ehk nii Äripäeva Akadeemia kui ka IT Koolituse üksuste tööd. Oleme suurimaid koolituste pakkujaid Eestis ja panustame aktiivselt juhtide, tippspetsialistide ja ettevõtlike inimeste arengusse. Eesti edu võti on inimeste haritus, ettevõtlikkus ja õpivõimekus, eriti maailmas, mis muutub nii kiirelt ja ettearvamatult kui praegu. Seetõttu on meie eesmärk pakkuda oma professionaalse tiimi ja sõna otseses mõttes maailma parimate koolitajate, ekspertide ning praktikutega koolitusi, mis aitavad tõsta Eesti konkurentsivõimekust, edendada meie majandust ja tõsta juhtimiskvaliteeti.

Olen lõpetanud andragoogika eriala ja saanud magistrikraadi hariduse juhtimises. Üle 20 aasta olen juhtinud erinevaid meeskondi, üksusi ja organisatsioone ning tegutsenud ka täiskasvanute koolitajana. 2020. aastast olen ka sertifitseeritud DiSC treener. Kümmekond aastat olin Tallinna Ülikoolis külalislektor andes nii bakalaureuse kui ka magistritasemel aineid täiskasvanute õpetamisest, hariduse juhtimisest ning rahvusvahelisest turunduskommunikatsioonist. Oma mitmekülgse tööelu jooksul olen muuhulgas korraldanud ka Tallinna Pimedate Ööde filmifestivali olles Rahvusvahelise Tudengite- ja Lühifilmide Festivali Sleepwalkers tegevjuht.

Viimastel aastatel on minu huviorbiidis olnud juhtimiskvaliteedi tõstmine Eesti organisatsioonides. Just seetõttu sai minust 2022. aasta kevadel ka Äripäeva ajakirja Personali praktik kolumnist. Jagan kord kuus noppeid uutest trendidest inimeste juhtimisel ning meie kvaliteetset tööelu mõjutavatest suundumustest.

Kust saan inspiratsiooni?

Õige impulsi headeks ideedeks ja otsusteks, aga ka lõõgastumiseks ja arenemiseks saan enamasti heast muusikast, looduses kulgemisest, inspireerivate artiklite lugemisest ja vestlustest huvitavate inimestega.

Mis on minu õpinipp?

Õpin teadlikult ja igal pool ehk nopin pidevalt enese jaoks olulisi teadmisi. Leian, et vaimne vormis hoidmine on täpselt sama oluline kui füüsiline. Õppimine mõjutab väga palju minu enesetunnet ja rahulolu eluga tervikuna.

Kuna üldiselt jooksevad mu mõtted nagu metsikud hobused, siis selleks, et õpitu meelde jääks võtan aega, et olulisim kirja panna. Parim õppimine on teiste õpetamine ja selleks, et teadmisest kujuneks mõistmine ja püsivam mälujälg peame seda väljendama - ükskõik, kas kirjalikult või suuliselt.

Soovitan võtta vestlustest, loetust, koolitustel õpitust või konverentsidel kuuldust kolm tuumakamat mõtet ning jagada seda näiteks oma sotsiaalmeedias. Kinnistad sellega nii oma teadmisi kui ka inspireerid oma sõpru ja tuttavaid.

Täpsema ülevaate mu senistest tegevustest saab siit.

Koostöökontakti loomiseks leiad mind LinkedInist.

Kohtumiseni Äripäevas!