Autor: Ehitusuudised • 21. detsember 2021

Kuidas muuta koosolek kõigile osapooltele tähtsaks?

Ehituses on üks oluline murekoht, et koosolekud ei anna oodatud tulemust ning raiskavad väärtuslikku aega – sageli venivad pikaks ja arutatavad teemad ei puuduta kõiki osapooli. Kuidas seda olukorda muuta?

Koolitaja Tiit Valm räägib, kuidas kehtestada koosolekul reegleid.

Ehituse objekti ja projektijuhid on kindlasti kokku puutunud olukorraga, et korraldatud koosolek läheb vett vedama. Näiteks, kui on lõpuks ühine vaba ega ja osalejad on suure kombineerimisega ühte ruumi saadud, siis mõned osalejad näpivad mobiiltelefone ja mõned mõtlevad juba järgmisele koosolekule, mis hetkel olulisem tundub. Mõned teevad aga avalikult üleolevaid märkusi ja segavad tahtlikult vahele.

Samas on aeg väga väärtuslik ja keegi ei soovi seda järjekordse rutiinsel koosolekul kaotada. Kehtestatud reeglid aga ei näi toimivat ja uue projekti koostöö on juba valestardi saanud. Kas alguses kaotatud aega saab aga hiljem tagasi teha nii, et lõpptulemus ei kannata?

Kuidas saaks koosoleku kokkukutsuja teha asja nii tähtsaks ja huvitavaks, et osalejad muud asjad kõrvale jätaksid ja ainult sellele teemale keskenduksid? Kuidas korraldada koostööd nii, et see pool tundi või koguni tund aega mõttetult ei kaoks?

Videos jagab koolitaja Tiit Valm nippe, kuidas koosolekuid efektiivsemalt läbi viia:

Vaata koolituse „Efektiivsete koosolekute juhtimine ehituses” lisainfot ja registreeru siin: