Autor: Eero Sikka • 16. veebruar 2021

Kasv läbi selge fookuse ja distsipliini

Kas Teie töötajad teavad, mis on nende kõige tähtsam fookus? Kas teil on distsiplineeritud lähenemine, mis aitab neid fookuseid ellu viia?

Eero Sikka

Organisatsiooni strateegiast ja pikaajalistest eesmärkidest räägitakse palju, kuid vähem tähelepanu pööratakse sellele, kuidas neid eesmärke päriselt ellu viia. Iga töötaja peab teadma, mis on tema kõige tähtsamad tegevused, mis aitavad organisatsiooni peaeesmärki saavutada. Keskmiselt oskab ainult 15% töötajatest nimetada organisatsiooni peaeesmärki ja 20% on sellest eesmärgist innustunud. Tervelt 50% inimeste ajast läheb tegevustele, millel ei ole olulist mõju ettevõtte peaeesmärkide saavutamisele.

Faktid

Koolitus: Meeskonnaga eesmärkide elluviimine

Koolitaja: Eero Sikka

Juhi väljakutsed on peamiselt:

1. Organisatsioon ja meeskonnad ja ole joondatud ühise fookuse taha või on neid fookuseid liiga palju

2. Liiga palju oravarattas toimetamist ja stressi, liiga vähe olulise mõjuga tegevusi

3. Puudub igapäevane/nädalane meeskonnasisene tugi ja aruandlus

Eero Sikka on viimase 7 aasta jooksul töötanud sadade meeskondadega erinevates organisatsioonides, aidates neil tõsta nende elluviimise võimekust. See tähendab selguse loomist fookuste osas ning elluviimisele suunatud juhtimiskultuuri loomist. Tihtilugu nõuab see ka oma igapäevaste käitumismustrite muutmist ja seda on lihtsam teha toetudes läbi proovitud ja töötavatele juhtimistööriistadele.

Koolitus „Meeskonnaga eesmärkide elluviimine“ on väga praktiline juhtimisprogramm, mis keskendub äritulemuste kiirele kasvule. Koolitusel antakse praktilised tööriistad, mille abil soovitud fookuseid terve ettevõttega ellu viia ning pidevalt paremaid tulemusi saavutada. Need on tööriistad, mida kasutavad igapäevaselt maailma tippettevõtted, teiste seas näiteks Google ja Spotify.

Koolitusel pakutav tööriistakast peidab endas:

1. Selge fookuse sõnastamine ja organisatsiooni või meeskonna selle järgi joondamine. PS! Fookus ei ole reeglina käive või kasum. Fookus aitab meil aru saada, kuidas soovitud käibe või kasumini jõuame.

2. 20/80 printsiibil võtmetegevuste kirjeldamine meeskondade või inimeste lõikes

3. Kuidas olulist päriselt mõõta ja kuidas tööle panna igapäevane/nädalane üksteise tugi ja aruandlus

4. Distsiplineeritud ja teostatava juhtimiskultuuri kriitilised komponendid

Kuna tulemusi toob reeglina protsess mitte ühekordne sündmus, koosolek või seminar, siis koolitusel õpivad osalejad protsessi, mida rakendades on võimalik pidevalt paremaid tulemusi saavutada.

Faktid

Koolitus: Meeskonnaga eesmärkide elluviimine

Koolitaja: Eero Sikka